Actualitate

Jan Popescu: Suntem în blocaj

Negocierea noului Contract Colectiv de Muncă al salariaților de la Complexului Energetic Oltenia este în blocaj de două zile, anunță președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu.

Acesta a spus că administrația cere ca noul CCM să fie încheiat pe un an, iar sindicatele cer ca valabilitatea acestuia să fie doi ani, cu renegocierea anuală a salariilor.

Un alt element de blocaj se referă la plățile compensatorii. Chiar dacă anul acesta nu vor fi concedieri colective, fiind și an electoral, minerii și energeticienii se așteaptă la ce este mai rău în 2025. Ei cer 40 de salarii compensatorii, iar administrația oferă 12.

Jan Popescu nu exclude ca sindicatele din Complexul Oltenia să declanșeze greva generală, în cazul în care nu se va ajunge la un consens cu administrația.

Liderii sindicali au mai cerut conducerii CEO să angajeze fie pe perioadă nedeterminată, fie pe perioadă mai lungă de 6 luni, măcar o partea dintre cei 1800 de angajați, care au acum contracte pe perioadă determinată. Jan Popescu crede că ar trebui făcut acest lucru în special pentru cei din zona Rovinari.  

 

Vizualizări: 3,942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: