Social

„Școala altfel” sau „Săptămâna verde” la școlile avariate

Primarul Marcel Romanescu recomandă ca elevii să nu revină la școli începând de luni și cere decidenților să facă tot posibilul ca elevii să intre în programele ”Școala Altfel” sau ”Săptămâna Verde”, acolo unde școlile au fost avariate de cutremur.

Elevii ar trebui să reia de luni cursurile la școală dar, dată fiind starea unor școli afectate de cutremure, se dorește evitarea prezenței fizice în școli.

Primarul Marcel Romanescu a precizat că toate clădirile sunt verificate de echipe mixte, care vor constata dacă sunt afectate structurile de rezistență ale unităților școlare. „Recomand reprezentanților Consiliului Local și ai Primăriei Municipiului Târgu Jiu în consiliile de administrație ale unităților de învățământ să susțină decizia organizării în perioada următoare a programelor "Școala Altfel" și "Săptămâna Verde", care nu presupun activități în incinta școlilor”, a precizat primarul Romanescu explicând măsura în contextul activității seismice recente. „Cred că fiecare părinte își dorește să rămână aproape de copilul său în această perioadă, chiar dacă școlile sunt printre cele mai sigure zone din municipiu. Investițiile pe care le-am făcut în infrastructura școlară au creat un mediu sigur pentru copii în incintele unităților de învățământ. Este o perioadă dificilă pentru noi toți în care trebuie să ne păstrăm calmul și pe care, sunt convins, o vom depăși cu bine”, a mai precizat edilul.

În mod normal, elevii ar trebui să revină luni în bănci după vacanța mobilă de o săptămână. 

Vizualizări: 1,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: