Eveniment

Camion cu cenușă, oprit în trafic. Tahograf cu magnet!

Polițiștii de la Rutieră au oprit miercuri în trafic un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ce efectua transport rutier de marfă contracost pe ruta Turceni - Tg-Jiu. Acesta era încărcat cu 20 de tone cenușă.

Polițiștii au constatat abateri la aparatura de înregistrare a timpilor de conducere, în sensul că șoferul a intervenit abuziv asupra aparaturii de înregistrare prin folosirea unui dispozitiv tip "magnet", lucru ce a dus la alterarea datelor prezente pe raportul imprimat al aparatului tahograf. 

“Totodată, s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a procedat la întocmirea unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de onducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, a transmis IPJ Gorj.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu sancțiune pecuniară în valoare de 12.000 lei pentru abaterile constatate privind intervenția asupra aparaturii de înregistrare.

Vizualizări: 3,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: