Eveniment

Cu ce alcoolemie s-a urcat la volan

Un bărbat de 38 de ani, din orașul Rovinari, a fost prins marți în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 672C Răchiți, având o concentrație de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. ”În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o concentrație alcoolică peste limita legal admisă”, transmite IPJ Gorj.

Și un tânăr de 18 ani, din municipiul Motru, conducea autoturismul pe DC 102 Miculesti fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. “Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat de 38 de ani, din localitate, proprietarul autoturismului, i-ar fi încredinţat tânărului autovehiculul, deși cunoștea faptul că acesta nu are dreptul de a conduce. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către persoană care nu deține acest drept și încredințarea unui autoturism pentru a fi condus de o persoană care nu are acest drept dobândit”, a precizat Poliția.

O tânără de 22 de ani, din municipiul Motru, a fost prinsă în timp ce conducea, pe strada Trandafirilor, din orașul Târgu Cărbuneşti, un autoturism neînmatriculat în cirulație, pe care erau montate plăcuţe de înmatriculare atribuite unui alt autoturism, radiat din anul 2019. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autoturism neînmatriculat, pe drumurile publice și cu număr fals de înmatriculare.

Vizualizări: 1,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: