Eveniment

Au făcut Covid după vaccin și au murit. Erau soț și soție!

Doi soţi din comuna Filipeştii de Pădure, județul Prahova, care au fost vaccinaţi anti-COVID în data de 3 martie, au făcut Covid 19 și au murit. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a stabilit că nu poate fi stabilită legătura de cauzalitate între vaccinare şi deces.

Aceștia au fost vaccinați la centrul din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, unde nu au fost consemnate reacții adverse la vaccin.

Din datele pe care le deţine DSP, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost solicitat trei zile mai târziu pentru cele două persoane, soţ şi soţie, de 71 şi, respectiv, 66 de ani, care acuzau ameţeli şi stare generală modificată. 

Cei doi au fost duşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, pneumopatie acută COVID-19 şi internaţi pe Secţia boli infecţioase COVID a spitalului.

Ulterior, DSP a făcut ancheta epidemiologică, în care este consemnat debutul simptomelor în data de 5 martie, precizează sursa citată.

"Având în vedere că un caz este considerat infecţios cu două zile înaintea debutului şi încă 14 zile după debut, considerăm că la data vaccinării erau deja în perioada de incubaţie a bolii COVID-19, vaccinarea neinfluenţând cursul bolii la cei infectaţi, aşa cum s-a mai discutat în spaţiul public", se arată în comunicatul DSP.

Prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, a cerut, marţi, Direcţiei de Sănătate Publică şi Colegiului Medicilor demararea unor anchete în regim de urgenţă după apariţia în spaţiul public a informaţiei potrivit căreia două persoane, soţ şi soţie, din comuna Filipeştii de Pădure, au decedat din cauza COVID-19 după ce anterior au fost imunizate împotriva SARS-CoV-2.

În context, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat că vaccinarea împotriva noului coronavirus a persoanelor asimptomatice sau care sunt în perioada de incubaţie a virusului nu influenţează evoluţia naturală a bolii.

Vizualizări: 2,899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: