Politică

Salariile din primării, mărite doar din gură?

Dacă proiectul de lege adoptat marți de Camera Deputaților va fi promulgat de președintele Klaus Iohannis, salariile aleșilor locali vor fi calculate și actualizate având ca referință salariul minim din 2021 și nu cel din 2019 cum este în prezent.

În acest sens un viceprimar într-o comună de 3.000 de locuitori ar urma să primească în plus la salariu 1.410 lei brut. Totodată, viceprimarul Bucureștiului ar putea beneficia după votul deputaților de 4.230 de lei brut în plus la salariu.

În cazul primarilor, aceștia vor primi în plus de la 1.880 de lei brut, în cazul unei comune de până la 3.000 de locuitori, și până la 4.700 de lei brut în cazul primarului Bucureștiului.

De precizat este că bani mai mulți ar urma să primească și personalul din administrațiile locale, pentru că salariile acestora sunt stabilite în funcție de indemnizația viceprimarului sau a vicepreședintelui Consiliului Județean.

Pe de altă parte, trebuie spus că primăriile nu au bani de funcționare nici la costurile actuale. Prefectul de Gorj, Cristina Cilibiu, spune că 55 din cele 70 de primării din județ cer sume pentru funcționare, plata sentințelor judecătorești sau cofinanțarea proiectelor de investiții. Suma totală cerută este de 163 de mii de lei, a spus Cilibiu la Radio Infinit.

 

Vizualizări: 1,257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: