Politică

A sesizat Parchetul European în cazul BMW-uri pentru poliție

Europarlamentarul gorjean Alin Mituță, membru REPER, a anunțat că a sesizat Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, cu privire la achiziția celor 600 de automobile BMW de către Inspectoratul General al Poliției Române de la firma Automobile Bavaria.

„Am sesizat Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi cu privire la achiziția celor 600 de automobile de lux de către Inspectoratul General al Poliției Române.

Așa cum a fost descris deja în spațiul public, licitația prin care au fost achiziționate aceste mașini ridică suspiciuni serioase, caietul de sarcini fiind precis proiectat în așa fel încât un singur producător auto să se califice.

Din moment ce suma totală dedicată achiziției include și o cofinanțare de aproximativ 10 milioane de euro din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, cade în competența Procurorului European să investigheze acest caz”, spune Mituță.

Poliția spune însă că achiziția este una legală și făcută în mod transparent.  „Caietul de sarcini a fost făcut pentru nevoile polițiștilor de la Rutieră și autospecialele vor fi folosite de polițiștii de la Rutieră. Pe acele specificații se încadrează patru producători auto, vorbim de o licitație publică, accesibilă oricărui cetățean al acestei tari. Ceilalți trei producători auto au ales să nu se înscrie la această licitație publică deschisă”, a declarat, la B1TV, Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Vizualizări: 1,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: