Politică

Dosarul unui fost senator de Gorj, suspendat. Motivul!

Fostul senator de Gorj Mihnea Costoiu nu a scăpat de vizitele în sălile de judecată. Luni, un complet de judecată de la Curtea Supremă a suspendat, până pe 25 octombrie, dosarul de corupție până la clarificarea modului de aplicare și interpretare a deciziei Curții Constituționale privind prescripția răspunderii penale.

În primăvară, rectorul Universității Politehnica București a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, în dosarul legat de închirierea bazei sportive „Cutezătorii” către fostul tenismen Dinu Pescariu.

Fostul parlamentar de Gorj a fost trimis la muncă în folosul comunității la Arhiepiscopia Bucureștilor sau Administrația Domeniului Public București - Sector 1. Totodată judecătorii au confiscat de la Costoiu aproape 270.000 de euro și au menținut sechestrele pe bunurile mobile și imobile ale acestuia.

Împotriva deciziei primei instanțe, procurorii DNA au depus apel, dorind o pedeapsă cu executare pentru fostul secretar de stat din Ministerul Educației.

La rândul său, Mihnea Costoiu a atacat cu apel sentința, apelând la serviciile avocatului Gheorghiță Mateuț, cel care l-a apărat în trecut și pe Gigi Becali.

Vizualizări: 1,915

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: