Eveniment

Așteptat de polițiști la poartă, după accident

Un bărbat din Târgu Jiu a fost trimis în judecată, săptămâna trecut, sub acuzația că a condus mașina, deși era beat.

Fapta a avut loc anul trecut, în a doua zi de Crăciun. “Astfel, în aceeași dată, în jurul orelor 18.00, în timp ce inculpatul conducea autoturismul marca VW pe strada Termocentralei din Mun. Tg.-Jiu, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale în sensul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcției de deplasare, acroșând autoturismul marca VW Passat, care circula regulamentar”, se arată în documentul de la Judecătoria Târgu Jiu.

Agenții de poliție care au intervenit la eveniment au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, la ora 19:25, înregistrându-se o valoare de 1,64 mg/l vapori alcool pur în aerul expirat. 

Interesant este că cei doi șoferi se înțeleseseră să facă o amiabilă, dat fiind faptul că celălalt autoturism nu părea avariat. 

“În acest sens, inculpatul a mers în parcarea din față, iar celălalt conducător a virat stânga, spre parcarea din fața Shopping City Tg.-Jiu, unde a așteptat circa 5 minute, în parcare, fiind la o distanță de aproximativ 150 m de locul producerii evenimentului, și, văzând că nu mai vine nimeni, a plecat la domiciliul său, cunoscând faptul că are termen 24 de ore să declare evenimentul rutier, deși celălalt conducător auto i-a dat de înțeles că vor întocmi o amiabilă. 
Ajuns la poarta locuinței sale, inculpatul a constatat că era așteptat de un echipaj de poliție care i-a adus la cunoștință că celălalt conducător auto a apelat SNUAU 112, anunțând evenimentul rutier și că urmează să vină un echipaj al poliției rutiere pentru a i solicita informații cu privire la cele întâmplate. La scurt timp, la poarta locuinței inculpatului a sosit un echipaj al poliției rutiere, care a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, pentru a stabili dacă a consumat băuturi alcoolice, rezultatul fiind la ora 19:25 de 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Inculpatului i s-a adus la cunoștință că fapta săvârșită constituie infracțiune și că urmează să fie condus la o unitate spitalicească pentru a i se recolta mostre de sânge, inculpatul fiind de acord”, mai arată sursa citată.

Procesul urmează să primească termen la Judecătoria Târgu Jiu.

 

Vizualizări: 1,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: