Politică

BPJ Vîlceanu a stabilit alegeri în PNL Gorj. Va rezista decizia?

Biroul Permanent Județean al PNL Gorj s-a întrunit vineri seara, la convocarea unei părți din membri, nu a președintelui interimar Gigel Știrbu, care nici nu a fost prezent.

Potrivit celor prezenți, biroul a avut cvorum, deși până la ora 18.00, când a fost convocarea, erau doar câțiva membri în sediu, adică deputații Vîlceanu și Pecingină, fostul prefect Iacobescu, fosta șefă a ISJ Gorj, Dana Constantinescu, și încă vreo două persoane. Iar până la finalul ședinței au mai apărut câțiva, dar nu suficienți pentru cvorum.

A fost însă un BPJ cu prezență fizică și online, care a stabilit alegeri în filială la finalul lunii octombrie. Aparent, BPJ vrea să respecte decizia celor de la centru, care, atunci când l-au îndepărtat pe Vîlceanu de la conducerea filialei, au decis alegeri în 60 de zile. În fapt, Vîlceanu vrea să facă alegeri pe actuala structură a PNL, ca să poată câștiga. Favoritul sorții este însă Ion Iordache, fost senator PNL, trecut la Forța Dreptei, care pentru a putea candida trebuie mai întâi să redevină membru al PNL. Iar asta se poate face doar cu acceptul actualului BPJ, controlat de Vîlceanu.

Este foarte probabil însă ca decizia de aseară să nu reziste. Surse politice spun că actualul BPJ va fi dizolvat la începutul lunii octombrie, iar noul BPJ va stabili alt calendar de alegeri, undeva la începutul anului viitor. O să vedem ce se confirmă și ce nu din ceea ce se vehiculează, dar reținem faptul că în politică nu s-a schimbat nimic și că ambele tabere folosesc din plin pârghiile administrative pe care le au pentru a influența decizia politică. Iar unii directori de companii și șefi de instituții ar trebui să se rușineze de asta.

 

Vizualizări: 3,864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: