Politică

Ce știe Iordache că se va întâmpla la PNL Gorj

Senatorul Ion Iordache nu s-a înscris încă în PNL și nici nu a anunțat la tribuna parlamentului că a plecat din Forța Dreptei, dar pare să știe ce urmează să se întâmple în filiala pe care este probabil să o conducă în viitorul apropiat.

Pentru cei care nu știu, Dan Vîlceanu a fost înlăturat de la șefia PNL Gorj, unde a fost instalat acum trei săptămâni, interimar, un parlamentar de Olt, Gigel Știrbu. Acesta avea misiunea să organizeze alegeri în 60 de zile.

Pentru că Știrbu nu a făcut niciun demers în acest sens, Biroul Permanent Județean Gorj, controlat încă de Vîlceanu, a stabilit ca data alegerilor să fie pe 23 octombrie. 

Pe surse s-a auzit însă că Biroul Permanent Județean al PNL Gorj va fi dizolvat, ceea ce dă de înțeles și Iordache. “Trebuie tranșată de la centru. BPN să ia decizia dacă acest BPJ va continua și va organiza alegerile sau un alt BPJ și atunci lucrurile se vor tranșa definitiv. Au tranșat situația cu președintele interimar și știm cine este, acum trebuie tranșată și situația cu BPJ-ul”, a spus Iordache la Radio Infinit. Din informațiile acestuia, problema va fi tranșată la Biroul Permanent Național al PNL, care se va întruni pe 3 octombrie. 

Dan Vîlceanu susține că nu sunt motive ca liderii de la centru să dizolve Biroul Permanent Județean al PNL Gorj. “Nu se îndeplinesc condițiile pentru dizolvare. BPJ-ul nu a încălcat nicio decizie a partidului”, a spus deputatul la același post de radio.

Potrivit lui Dan Vîlceanu, hotârârea BPJ a fost luată cu unaniminate de voturi. Toți cei 24 de membri prezenți la ședință ar fi fost de acord ca data alegerilor să fie 23 octombrie.

Vizualizări: 2,360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: