Eveniment

A crezut că efortul fizic a eliminat alcoolul

Un bărbat din Țicleni, județul Gorj, a fost condamnat luna trecută la un an de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Fapta s-a petrecut într-o seară de mai a anului trecut, când bărbatul “a fost depistat de în trafic de către lucrătorii Poliției Orașului Țicleni, în timp ce conducea autoturismul marca VW Touran cpe DJ 675 Țicleni, din direcția Centru - Ţicleni către Târgu-Cărbunești, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care inculpatul a fost condus la Spitalul de Urgență Rovinari, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Gorjeanul a recunoscut că a fost pe zi la Brătuia, unde a desfăşurat diverse activităţi agricole până în jurul orei 19:30, în acest interval de timp consumând băuturi alcoolice, respectiv 1 l de vin cu apă minerală şi a mâncat două sandwich-uri.

“În continuare, inculpatul a declarat că la ora 20:20 a luat hotărârea de a se întoarce la domiciliul său întrucât era în regulă, nu simţea nici un fel de ameţeală, considerând că datorită efortului fizic depus alcoolul pe care îl consumase s-a eliminat. Astfel, inculpatul s-a urcat singur la volanul autoturismului marca VW Touran şi a condus pe DJ 674 A către domiciliul său, până în zona centrală a oraşului Ţicleni, în intersecţia cu D.J. 675 şi, după ce a virat la stânga către oraşul Târgu-Cărbuneşti, a fost oprit imediat de un echipaj de poliţie rutieră”, se arată în documentul de la instanță. 

Sentința Judecătoriei Târgu Cărbunești nu este definitivă.

Vizualizări: 1,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: