Politică

Salarii uriașe pentru doi foști deputați de Gorj

Pro România a pierdut alegerile parlamentare, dar șefii formațiunii nu o duc rău deloc. Din banii primiți ca subvenție de partidul politic, foștii deputați de Gorj Victor Ponta și Alin Văcaru primesc salarii babane.

Potrivit Europa Liberă, Victor Ponta s-a angajat la propriul partid în poziția de consilier juridic. Salariul brut pe care îl primește în această calitate este de peste 25.000 de lei lunar (5.000 de euro). Victor Ponta apare că lucrează opt ore în fiecare zi pentru salariul net de 15.000 de lei.

 

Pe lista angajaților Pro România se regăsește și Geanina Pușcașu, fosta consilieră a premierului Ponta. Ea este încadrată drept consultant în management, iar salariul lunar brut este 21.000 de lei (peste 4.000 de euro). 

Geanina Pușcașu a fost implicată alături de Victor Ponta în Asociația Black Sea Regional Cooperation Projects 2020, un ONG care avea ca adresă locuința Geaninei Pușcașu. Victor Ponta și Geanina Pușcașu au înființat în acest an o firmă care are ca obiect de activitate consultanța pentru afaceri și management. Potrivit jurnalul.ro, Victor Ponta este unic asociat, iar Geanina Pușcașu este administrator unic al SC VP Projects Adviser SRL.

Cel mai mare salariu din banii publici îl încasează secretarul general al Pro România, Alin Văcaru. Potrivit documentului consultat de Europa Liberă, secretarul general primește un salariu brut lunar de peste 45.000 de lei (9.000 de euro). 

Un salariu de peste 44.000 de lei este trecut și în dreptul lui Adrian Botilcă, informatician la Pro România. 

Vizualizări: 1,764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: