Politică

Pecingină: Să își asume că și-au bătut joc de speranțele oamenilor

Legea pentru pensionarea minerilor și energeticienilor la 52 de ani nu se poate aplica, dar certurile între liderii de sindicat și politicieni continuă.

Manu Tomescu, vicepreședinte al Sindicatului “Energia” Rovinari, le cere parlamentarilor PNL Vîlceanu și Pecingină să susțină adoptarea unei ordonanțe de urgență care să completeze legea. 

“Singura cale de reconciliere dintre minerii și energeticienii din CE Oltenia și deputații PNL Gorj, Vîlceanu cu Pecingină, este ca cei doi împreună cu prietenul lor Florin Cîțu să demareze urgent procedurile pentru Ordonanța de Urgență invocată de funcționarii din Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii pentru a pune în aplicare legea 197/2021”, a susținut Manu Tomescu.

Deputatul PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, le transmite celor care au făcut legea să își asume că și-au bătut joc de speranțele oamenilor. “Citesc cu mare surprindere cum „unii” își revarsă indignarea că legea lor nu se poate pune în aplicare. Legea a fost scrisă și votată de cei care acum scriu ca sunt vinovați Pecingină și Vîlceanu că nu se poate aplica. Culmea ! Pecingină și Vîlceanu care le spuneau și înainte să fie votată că nu se va putea aplica. Acum, în loc să și asume că și-au bătut joc de speranțele oamenilor, i-au găsit vinovați pe cei care îi atenționau că sunt populiști și pentru câteva voturi batjocoresc oamenii care și-au pus speranța că sunt oameni de bună credință”, a scris Pecingină pe pagina de socializare.

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a spus că legea este bună, dar aplicarea ei este blocată de politicieni.

Vizualizări: 3,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: