Politică

Vîlceanu susține că UATAA Motru nu mai poate fi salvată

“Primăria Motru a ratat acel moment în care se mai putea face ceva”, a spus ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, întrebat fiind dacă ia în considerare acordarea unui ajutor pentru Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru.

UATAA Motru nu a reușit să achiziționeze cele 40.000 de certificate de carbon aferente poluării de anul trecut, în termenul legal care a fost 30 aprilie 2021. Un milion de euro ar fi costat atunci certificatele. Vîlceanu susține că, dacă uzina ar fi împrumutat certificatele, acum ar fi putut să primească sprijin. 

Vîlceanu susține că primăria este vinovată pentru situația creată, situație care ar putea lăsa la iarnă mii de apartamente, școli, instituții și firme fără căldură și apă caldă. “Este foarte complicat să mai poți inverveni legal la UATAA Motru, pentru că a fost primul an în care certificatele nu au fost achiziționate. Până anul trecut, certificatele erau împrumutate, primeau bani, le achiziționau și le returnau. Nu s-a mai întâmplat lucrul acesta și vina o are primăria”, a spus Dan Vîlceanu. Acesta a spus că după 30 aprilie 2021 nu s-a mai putut face nimic, pentru că UATAA Motru funcționează în afara legii în momentul de față.

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a fost în Gorj în prima zi de școală, pentru a fi alături de cei doi băieți ai lui, elevi la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: