Actualitate

Rușeț, despre negocierile pentru salarii: Ne-am blocat!

Negocierile avute luni de administrația Complexului Energetic Oltenia cu sindicatele, cu privire la majorarea salariilor, nu au dus la niciun rezultat. “Ne-am blocat”, a spus Ion Rușeț, fost lider sindical, acum consilier al Directoratului companiei.

“Ne-am blocat, suntem într-un impas. Sindicatele au cerut suspendarea negocierilor până la întâlnirea pe care au solicitat-o cu domnul ministru Virgil Popescu”, a spus Rușeț la un post de televiziune. Întâlnirea cu ministrul ar putea avea loc miercuri sau joi. 

Sindicatele au cerut, printre altele, introducerea în salariu a sporului de producție și a celui de carieră, ceea ce înseamnă aproximativ 1.800 de lei brut. Ca să facă asta, administrația a propus reducerea sporului pentru zilele de sâmbătă și duminică lucrate, astfel încât per ansamblu să fie aceeași cheltuială. Sindicatele nu au fost de acord și aici discuțiile s-au blocat.

Federațiile sindicale au cerut, săptămâna trecută, o întâlnire de urgență cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. 

Trei teme au de discutat liderii federațiilor sindicale cu ministrul Energiei. Prima este legată chiar de întârzirea negocierilor legate de majorările salariale, majorări care nu au loc în proiectul de buget propus de administrație.

A doua se referă la faptul că guvernul nu a adoptat încă actul normativ referitor la acordarea de venit de completare timp de doi ani celor concediați colectiv, deși mai sunt doar trei săptămâni până la intrarea în preaviz a sute de salariați. 

A treia temă de discuție propusă de cele patru federații sindicale se referă la reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni. 

Vizualizări: 2,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: