Actualitate

Negocieri pentru salarii la CE Oltenia, fără promisiuni de la ministru

Liderii celor patru federații sindicale din Complexul Energetic Oltenia vor reveni luni la masa negocierilor pentru a cere majorarea salariilor. Bugetul companiei, așa cum este făcut, nu lasă loc de majorări, astfel că sindicaliștii au încercat, fără succes, să obțină sprijinul ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Aceștia au solicitat acum câteva zile o întâlnire de urgență cu ministrul, pentru a discuta atât despre posibilitatea unor creșteri salariale, cât și a pachetului social pentru cei care vor fi concediați. Au fost ignorați de ministru, ca și până acum.

Cele mai mari creșteri de venituri au fost obținute de salariații Complexului Energetic Oltenia în ianuarie 2019, când opt mii de mineri au fost o săptămână în grevă. Atunci, liderii de sindicat nu au avut nimic de spus, acțiunile salariaților fiind făcute peste capul lor, mobilizându-se pe paginile de socializare. Minerii și energeticienii au obținut atunci un spor de producție de o mie de lei brut pe lună.

Liderii sindicali speră să obțină măcar includerea acestui spor în salariul de bază, ceea ce indirect ar aduce mici majorări de venit, prin aplicarea altor sporuri la un salariu de bază mai mare. Compania a promis doar că va face simulări la două cariere miniere și o termocentrală, pentru a vedea dacă se încadrează în buget.

Negocierile vor începe la ora 11.00.

Vizualizări: 3,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: