Actualitate

Burlan: Nu luăm în calcul acest scenariu

Complexul Energetic Oltenia nu are un scenariu pentru eventualitatea neaprobării planului de restructurare, analizat încă din august anul trecut de Comisia Europeană. A spus-o managerul companiei, Daniel Burlan, într-un interviu acordat zilele trecute.

“Nu luăm în calcul acest scenariu. Comisia Europeană ne-a transmis că planul actualizat arată bine în acest moment. Mai avem de lucru pentru a-l finaliza, dar mă bucur că avem parte de susținere de la Bruxelles, că s-a înțeles că este vorba despre o companie din structura de securitate energetică națională care are nevoie de suport pentru a se conforma standardelor europene”, a spus Burlan în interviul menționat.

Neaprobarea planului de restructurare ar însemna în primul rând obligarea companiei la a returna ajutorul primit în ultimii doi ani pentru achiziționarea certificatelor de carbon, adică a sumei de 492 de milioane de euro. “Ajutorul va trebui returnat, dar să nu ne grăbim să tragem concluzii înainte ca Bruxelles-ul să se pronunțe asupra Planului de Restructurare actualizat. Facem toate eforturile – echipa CE Oltenia, autoriățile și instituțiile implicate, partenerii noștri – pentru a evita acest deznodământ”, a mai spus Burlan pentru gds.ro.

Complexul Energetic Oltenia a achitat, de la înfiinţarea companiei până în prezent, peste 1 miliard de euro din fonduri proprii pentru plata certificatelor de CO2.

Vizualizări: 3,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: