Actualitate

Se anunță negocieri tensionate la CE Oltenia. Cer intervenția ministrului!

Administrația Complexului Energetic Oltenia a convocat federațiile sindicale pentru luni, 10 mai, pentru negocierea actului adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Este vorba de partea de salarizare, dar administrația nu are soluții pentru majorarea lefurilor.

Ca și în alți ani, sindicatele încearcă să obțină un sprijin politic, astfel că au cerut, din nou, o întâlnire de urgență cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Din întâlnirile avute până acum cu liderii sindicali din CE Oltenia s-a văzut că acesta nu este prea generos cu promisiunile.

Trei teme au de discutat liderii federațiilor sindicale cu ministrul Energiei. Prima este legată chiar de întârzirea negocierilor legate de majorările salariale, majorări care nu au loc în proiectul de buget propus de administrație.

A doua se referă la faptul că guvernul nu a adoptat încă actul normativ referitor la acordarea de venit de completare timp de doi ani celor concediați colectiv, deși mai sunt doar trei săptămâni până la intrarea în preaviz a sute de salariați. Ministrul Popescu a promis actul normativ încă de acum câteva luni și a tot vorbit în ultima vreme de un pachet social de care să beneficieze salariații companiilor de stat care rămân fără loc de muncă, dar nu s-a concretizat nimic.

A treia temă de discuție propusă de cele patru federații sindicale este puțin surprinzătoare și se referă la reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni. Propunerea este surprinzătoare atât pentru faptul că marii lideri sindicali nu au susținut protestul angajaților care cer de 13 săptămâni această lege, pichetând Prefectura Gorj, dar și pentru că ministrul le-a spus la o întâlnire precedentă că problema ține de legislativ, nu de executiv.

Vizualizări: 2,609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: