Actualitate

Ce spune Burlan despre creșterea salariilor în acest an

Administrația Complexului Energetic Oltenia evită să dea public un răspuns legat de majorările salariale așteptate de salariați, înainte de finalizarea negocierilor cu federațiile sindicale.

Președintele Directoratului CE Oltenia a spus într-un interviu pentru gds.ro că este un subiect pe care îl tratează cu precauție. “Având în vedere situația CE Oltenia și faptul că implementarea Planului de Restructurare și Decarbonare presupune restrângerea activității, dar și investiții consistente din fondurile proprii ale companiei, discuțiile despre salarii sunt un subiect pe care îl analizăm cu toată atenția și precauția”, a fost mesajul lui Daniel Burlan.

Primele negocieri au fost la finalul lunii aprilie, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat. Liderul Federației Naționale Mine Energie a explicat atunci că suma prezentată drept creștere salarială este infimă în bugetul creionat de administrație: „Nu vreau să arunc o sumă, dar oricum nu e satisfăcătoare. O să facem o solicitare să ne întâlnim cu ministrul. Suma e infimă. Va trebui s-o fentăm, dar trebuie dată la oameni. Pe ce e în buget, nu e nici pe departe mulțumitor”.

Următoarele negocieri au fost anunțate pentru data de 10 mai, un alt subiect în discuție fiind legat de introducerea în salariu a sporului de producție.

Vizualizări: 4,429

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: