Anchetă

Tânăra care a jefuit notărița din Târgu Cărbunești, condamnată

O femeie de 36 de ani din Târgu Cărbunești a fost condamnată la un an de închisoare, cu executare, după ce a furat bijuterii din casa unei notărițe, în care făcea curățenie.

Faptele s-au petrecut în perioada mai-iulie 2018, în două rânduri, femeia fiind plătită să facă menajul într-o locuință din orașului Tg-Cărbunești.

Proprietara apartamentului avea depozitate în dormitor, într-o geantă de voiaj, mai multe bijuterii din aur. Menajera, folosind cheia aflată în unul din buzunarul genții, a deschis compartimentul unde se aflau bijuteriile și a sustras din interior mai multe bijuterii din aur.

Potrivit rechizitoriului, vorbim de un colier din aur cu greutatea de 36,32 gr., un colier din aur de 19,96 gr., o brățară din aur cu pietre de 16,94 gr., un colier cu zale în formă de frunze, o brățară de mână cu zale în formă de biluțe, o brățară din aur cu găuri, un colier cu zale, un inel de 18 K, cu greutatea de 5,80 gr. aur., pe care ulterior le-a valorificat la o casă de amanet de pe raza municipiului Tg-Jiu, județul Gorj.

În total, au dispărut cam 300 de grame de aur. Norocul a fost că o angajată a notariatului, fiind la cumpărături în Târgu Jiu, a văzut la un magazin de bijuterii, expuse spre vânzare, două coliere și o brățară despre care știa că îi aparțin notăriței.

 

Femia prinsă la furat a ajutat în gospodăria celei păgubite încă din copilărie, se arată în documentul de la instanță. 

Și după ce a furat prima geantă cu bijuterii, a mai fost chemată la menaj, pentru că notărița nu observase nimic.

Menajera a fost condamnată în primă fază la un an și jumătate cu executare, dar a plătit prejudiciul în cursul procesului, astfel că Tribunalul Gorj a redus pe 9 noiembrie pedeapsa la un an, aceasta fiind definitivă.

Vizualizări: 2,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: