Anchetă

Clinica privată la care a mers Mîțu Stoian, făcută din bani publici

Ancheta abia a început în privința morții lui Petrică Mîțu Stoian, dar aflăm lucruri interesante și despre Clinica Nera, unde acesta a început să se simtă rău în prima zi de la internare. Clinica privată a fost făcută din bani publici, nu mai puțin de trei miniștri participând anul trecut la inaugurarea acesteia.

Sunt mai mulți pacienți care au avut probleme după ce s-au tratat la această clinică. Încă un pacient care a început terapia cu oxigen la Clinica Nera din Reșița a ajuns marți, 2 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Este vorba despre un bărbat care se află la Terapie Intensivă, în stare gravă. Acesta s-ar fi simțit rău la prima ședință de terapie cu oxigen și ar fi fost diagnosticat la Reșița cu pneumotorax, ceea ce înseamnă, potrivit dicționarului, pătrunderea accidentală a aerului sau a altor gaze în cavitatea pleurală în urma perforării plămânului sau a peretelui toracic.

Presa locală a identificat șapte cazuri de acest fel în ultima vreme.

Trei miniștri au participat în octombrie anul trecut la inaugurarea clinicii făcute din bani publici. Este vorba de Ion Stefan, ministrul lucrarilor publice, dezvoltarii si administratiei, Ion Marcel Vela, ministrul afacerilor interne, si Nelu Tataru, ministrul sanatatii.

Aceștia au participat la “receptionarea lucrarilor realizate de Compania Nationala de Investitii (CNI) pentru Spatiul clinic de recuperare oncologica din localitatea Slatina-Nera, comuna Sasca Montana (judetul Caras-Severin)”.

Valoarea totala a finantarii asigurate de MLPDA, prin CNI, a fost de 17.162.751,50 de lei, iar beneficiarul este Fundatia de utilitate publica ”Sfanta Irina”, organizatie neguvernamentala, non-profit, dedicata ingrijirii medicale, sociale, psihologice si spirituale a bolnavilor de cancer.

Spatiul clinic se adreseaza bolnavilor de cancer si leucemie, aflati in stadii incipiente ale bolii, care vor fi tratati pe baza unui plan personalizat de tratament, avand la baza medicamente pentru controlul durerilor si tinandu-se cont de toate celelalte afectiuni existente.

Vizualizări: 5,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: