Actualitate

UATAA Motru ar putea trece de pe cărbune pe gaz

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru vrea să achiziționeze un cazan pe gaz, cu argumentul că această investiţie are un grad mare de fiabilitate şi nu mai există obligaţia achiziționării atâtor certificate CO2. 

Uzina trece printr-o perioadă grea chiar din cauza acestor certificate, suma pe care trebuia să o plătească pentru cele peste 47.000 de certificate ajungând la 9 milioane de lei. Până la termenul limită - 30 aprilie - UATAA a reușit să cumpere doar 300 de certificate de carbon, lucru ce va atrage sancţiuni, societatea fiind amendată cu câte 100 de euro pentru fiecare certificat neachiziţionat. 

"Societatea noastră a identificat posibilitatea instalării unui cazan pe gaz, cu implementare în maxim 2 ani, fără eforturi financiare majore din partea Primăriei. Acest cazan are un randament crescut, un grad de fiabilitate ridicat, putând fi pornit și oprit într-un timp cât mai scurt (existând posibilitatea funcționării inclusiv in lunile aprilie și octombrie) și nu implică achitarea de certificate CO2, fiind sub 20MW. Un astfel de cazan se montează de către mai multe primării din țară, inclusiv în Drobeta Turnu Severin și o propunere de acest gen am făcut-o și noi Primăriei Motru", se arată în comunicatul UATAA Motru.

Societatea înştiinţează datornicii că va trece la executarea silită, UATAA având de încasat de la primăria Motru suma de 2.252.856,16 lei, reprezentând subvenţia pentru populaţie. "Pentru redresarea situației financiare a societății vă rugăm să înțelegeți că orice serviciu trebuie plătit și să achitați datoriile restante pe care le aveți la încălzire, întrucât SC UATAA Motru SA, în perioada următoare, va demara acțiuni de executare a datornicilor, inclusiv a Primăriei Motru care are de achitat subvenția, pentru prețul populației, în valoare de 2.252.856,16 lei", informează UATAA Motru.

În fiecare zi sunt motreni care depun cerere de debranșare de la sistemul centralizat de încălzire.

Vizualizări: 1,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: