Diaspora

România, groapa de gunoi a Germaniei

Portul Constanţa a fost invadat de deşeuri, 500 de tone de gunoi fiind descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Containerele sosite în portul Portul Constanța Sud Agigea veneau din Germania şi trebuiau să ajungă la o firmă din judeţul Prahova. 

"În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 500 de tone, ce nu pot fi puse în liberă circulaţie pe teritoriul României. În acest caz, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa", transmite Poliţia de Frontieră. 

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Vizualizări: 3,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: