Diaspora

Egalitate între salariile minime din Uniunea Europeană 

Iniţiativa prin care s-ar diminua diferenţele salariale între statele UE vine de la preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. În acest moment, această egalitate este doar la cifre, diferenţa stând în monedă, românii "bucurându-se" de 2.160 de lei net, pe când luxemburghezii primesc 2.200 de euro, belgienii având mai puţin, 1.600 de euro.

Este greu de înţeles cum s-ar putea realiza acest lucru ţinând cont că România nu mai produce nimic cu 100% capital autohton, investitiile în infrastructură fiind aproape zero, lucru ce nu atrage investitori pentru crearea unor locuri de muncă bine plătite.

În plus, multe multinaţionale fentează statul român prin paradisurile fiscale. Egalitatea salariilor minime la care visează liderii Uniunii Europene se poate realiza doar cu adoptarea monezii Euro pentru fiecare stat, lucru greu de crezut în viitorul apropiat.

Liderii UE s-au întâlnit vineri în Portugalia și au promis să construiască o Europă mai economică și mai socială după daunele economice provocate de pandemie.

Vizualizări: 2,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: