Actualitate

Risc uriaș de accidente de muncă la CE Oltenia

Liderul sindical al minerilor de la Cariera Roșia, Cristi Lădaru, spune că riscul unor noi accidente de muncă în minerit este uriaș, din cauza lipsei investițiilor.

“Pe parte electrică, cred că nu s-au făcut investiții mai mari de 5%, iar pe parte mecanică 50 - 60%, dar doar pe anumite componente și pe contractele semnate”, a spus Lădaru la Radio Infinit.

Un raport al supraveghetorilor pe primele șase luni ale anului arată câți bani au fost cheltuiți pentru mentenanță. “În semestrul I al anului 2023 s-au executat lucrări de întreținere, revizii și reparații (cu fonduri pe activitatea de producție și activitatea de investiții) în valoare totală de 48,71 milioane lei, reprezentând un procent de 25,97% din totalul valorii programate pentru anul 2023 (revizia 3 PAI) și în procent de 49,8% pentru semestrul I al anului 2023”, se arată în raport.

Liderul sindical spune că este nevoie de o reorganizare a Departamentului de Protecție și Securitate în Muncă, dar și că se impun demisii după accidentele de muncă de până acum.

Vizualizări: 2,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: