Politică

Politica, înainte de toate. Primari revoltaţi!

Prefectul pentru încă puţin timp şi-a dat iar cu stângul în dreptul după ce s-a bătut cu pumnii în piept că va contesta o hotărâre de Consiliu Judeţean prin care patru localităţi au primit bani de la judeţ pentru lucrări în comună. Iulian Popescu a declarat că n-a înţeles urgenţa alocării banilor.

Primarii îl lămuresc: au reabilitat clădiri afectate de cutremure. Dacă i-ar fi întrebat, ar fi aflat şi prefectul. Mai ales că trei dintre aceşti primari chiar au fost colegi până de curând cu prefectul liberal şi îi putea chema să-i explice urgenţa lucrărilor.

Nu că i-ar fi păsat prefectului de proiect, de cetăţeni ori de banii statului. Încă de la instalare, Ion Iordache i-a învârtit rotiţa şi i-a dat o singură direcţie: Politica, scandal şi spectacol pe Facebook, înainte de interesul omului. Doar am văzut cu toţii că e într-o campanie electorală fără sfârşit.

La finalul lui 2023, Consiliul Judeţean a alocat bani pentru patru primării: Arcani, Turcineşti, Runcu şi Novaci. Edilul Adi Cîmpeanu, din Runcu, a explicat la Radio Infinit de ce a avut nevoie de bani şi de ce era urgent. A avut de modernizat căminul cultural din Suseni. Din două motive: clădirea era oricum degradată şi trebuia reabilitată şi pentru că e singura locaţie ce va fi transformată în secţie de votare la alegerile din acest an.

“E o decizie împotriva comunităţii pe care noi o reprezentăm. E rea-voinţă şi te opui dezvoltării comunităţii. Sunt investiţii necesare în regim de urgenţă. Eu sunt convins că instanţa nu va da câştig de cauză. Dumnealui e prefect. Nu cred că ştie mai bine decât noi care era urgenţa. Noi apreciem dacă e situaţie de urgenţă sau nu, nu dumnealui. La noi, căminul era într-o stare deplorabilă. Acolo e secţie de votare. AEP când a venit mi-a dat respingere. Nu poate să fie secţie de votare într-un cămin care era în stare să pice. Alt imobil în sat nu avem. Nu e situaţie de urgenţă?”, a declarat primarul Adi Cîmpeanu.

 Primar: N-am cerut bani pentru artificii!

La Arcani, primăria a cerut bani pentru un bloc de locuinţe. N-am cerut pentru artificii şi era situaţie de urgenţă, e mesajul primarului din Arcani.

Dan Coiculescu a explicat nevoia de bani ca să priceapă şi prefectul. Ar fi priceput şi dacă întreba mai ales că cei doi au şi fost colegi de partid. Acum că primarul a anunţat că pleacă la PSD, s-a rupt lanţul de iubire şi prefectul caută nodul din papură în toate localităţile unde a rămas fără primar partidul său. Nu întâmplător, dintre cele patru primării, trei sunt conduse de foşti primari liberali care au trecut la PSD: Arcani, Novaci şi Turcineşti.

„E un lucru care nu ne place mai ales că domnul prefect trebuia să ia în considerare faptul că această sumă pentru cofinanţare la o lucrare pentru că nu am cerut bani nici pentru focuri de artificii, nici pentru manifestări cu cântăreţi cum au procedat unii primari pe care domnul prefect nu-i deranjează. Am cerut aceşti bani la Consiliul Judeţean şi la Prefectură, din fondul de rezervă. În urma unei supărări, comuna Arcani, alături de altele, a fost exclusă şi ştim foarte bine intervenţia nefavorabilă. Noi avem un bloc de locuinţe şi aveam cofinanţare de plătit la această lucrare. Domnul prefect putea să ne cheme, să se uite pe documente şi vedea că noi aveam nevoie de cofinanţare pentru acest obiectiv care a fost finanţat 60% de Guvernul României şi 40% ne revenea nouă. Ar fi preferat să avem arierate?”, s-a întrebat primarul din Arcani, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: