Actualitate

Gîrjoabă a atacat în instanță numirea lui Pop Manta la Minprest

Gabriel Gîrjoabă a atacat în instanță concursul pentru postul de director general al societății Minprest și cere anularea actului administrativ. Practic, Gîrjoabă susține că nu au fost respectate prevederile Ordonanței 109, în baza căreia a fost făcută selecția. În acest sens, fostul director general al unității prestatoare de servicii a trimis o sesizare și către Agenția Națională de Integritate. Gîrjoabă se bazează în contestația lui pe Articolul 4 din Ordonanța 109 care prevede printre altele că:

„Nu pot fi selectate, nominalizate, desemnate și numite în funcția de administrator sau director în întreprinderile publice conform prezentei ordonanțe de urgență următoarele persoane:

 persoanele care au auditat situațiile financiare ale societății în cauză în oricare din ultimii 3 ani financiari anteriori nominalizării.

Acesta este punctul care stă la baza contestației lui Gîrjoabă care i-a chemat la judecată pe cei din Comitetul de Nominalizare și Remunerare din cadrul Consiliului de Administrației al societății, Remus Cătălin Pop Manta, Minprest și Consiliul de Administrație al societății prestatoare de servicii cu capital majoritar deținut de Complexul Energetic Oltenia. Primul termen în acest dosar este în data de 15 noiembrie 2023.

P.S. Domnule cu două nume nu mai încercați intimidări ieftine, nu prea țin, mai ales la noi! Știm că ”bărbatul” casei a sunat pe toată lumea să ne blocheze, dar, deh, mai scăpăm câte un rând pe aici! Apropo, dacă sunteți atât de vertical și competent vă invităm să ne spuneți public experiența dumneavostră, e important, mai ales partea în care v-ați desfășurat activitatea financiară!

Vizualizări: 1,643

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: