Ultima oră

Risc de viituri în Gorj

E cod galben de viituri pe râurile din județul Gorj. Atenția este sporită spre Jiu, Motru, Gilort și Olteț. Sunt vizate patru județe de avertizarea hidrologilor.

Ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, hidrologii au instituit Codul galben, care va intra în vigoare astăzi, de la ora 21:00 și va fi valabil până mâine, 12 martie, la ora 12:00.

"Acesta va afecta anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Jiu (judeţele: Hunedoara şi Gorj), Motru (judeţele: Gorj şi Mehedinţi), Gilort (judeţul Gorj), Lotru, Olt (judeţul Vâlcea) și Olteţ (judeţele: Gorj şi Vâlcea).

 

Menționăm că Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din judeţul Gorj. În acest context recomandăm populației vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații", transmit reprezentanții Apelor Române Jiu.

Vizualizări: 545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: