Ultima oră

A picat de 59 de ori examenul pentru permis

O persoană din Arad a încercat, în ultimii ani, de 59 de ori să obţină permisul de conducere, însă de fiecare dată a căzut la proba teoretică, acesta fiind şi recordul deţinut de un candidat din judeţ, unde promovabilitatea la acest examen a fost în 2023 de aproximativ 40%.

Potrivit informaţiilor transmite, luni, de Prefectura Arad, mai mult de jumătate dintre candidaţii din Arad care au susţinut examenul pentru obţinerea permisului de conducere au fost respinşi anul trecut.

Datele preluate de Prefectură de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule arată că, în 2023, au avut loc 11.411 examinări în cadrul probei teoretice şi au fost admişi 4.809 candidaţi. Astfel, promovabilitatea este de aproximativ 42%. La proba practică, au fost 14.396 examinări, iar 6.236 de candidaţi au fost admişi (promovabilitate de 43%).

Promovabilitatea în 2023 a fost similară cu cea din 2018, cu cinci ani mai devreme, când 41,92% din candidaţi au fost admişi la examen.

În judeţul Arad, recordul de încercări în a obţine permisul aparţine unei persoane care a dat examenul teoretic de 59 de ori de-a lungul mai multor ani, fără a fi promovată până acum.

Vizualizări: 969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: