Anchetă

Profesoară din Gorj, șantajată de un pretins funcționar al guvernului

O profesoară din Gorj a fost terorizată de un individ care se dădea drept funcționar la guvern și i-a spus că circulă imagini compromițătoare cu ea. Femeia nu știa să fi făcut ceva nepotrivit, dar s-a temut totuși că va ajunge ținta unor glume.

O profesoară de limba română în cadrul Liceului Tehnologic Bîlteni a fost anunțată în ianuarie 2019 că este vizată de un ordin al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, având ca obiect restrângerea posturilor. 

Profesoara a contestat ordinul emis de ISJ Gorj și a scăpat, alte două cadre didactice rămânând fără posturi. Presa locală a scris la acea vreme că o profesoară pițipoancă și-a păstrat postul în detrimentul unei profesoare model.

Un individ a aflat povestea și a pus la cale un șantaj. Pe data de 28 iunie 2019, dimineața, a sunat-o pe profesoară și s-a recomandat ca angajat în cadrul Guvernului României, menționându-i că are cunoștință despre existența unor filmulețe compromițătoare la adresa ei, care vor apărea în presă, dacă nu renunță la postul de profesoară în cadrul Liceului Tehnologic Bîlteni.

Bărbatul necunoscut i-a spus că are posibilitatea de a opri difuzarea acestor filmulețe compromițătoare, ba chiar îi poate aranja o angajare în București.

Profesoara s-a sfătuit cu soțul ei și a decis să îl sune înapoi pe individ și să îl înregistreze. După mai multe discuții, pe 10 iulie 2019, cei doi s-au întâlnit în București, profesoara având asupra sa mijloace de supraveghere tehnică. Individul i-a cerut 500 de lei pentru a demara procedurile de angajare pe un post bine plătit din București. Acesta a asigurat-o în continuare că poate opri difuzarea filmulețelor.

Șantajistul s-a dovedit a fost un fost ofițer de informații, Ion Mihai Dincă. Acesta a fost condamnat zilele trecute de Curtea de Apel Craiova la de 3 ani şi 8 luni închisoare, cu executare, sentința fiind definitivă.

Dincă a mai fost condamnat în trecut la închisoare pentru trafic de influență. El a păcălit mai multe persoane, unele dintre ele cu funcții importante, pretinzându-le sume de bani în schimbul unor servicii pe care promitea că le face în calitatea sa de „ofițer de informații” sau „angajat al Guvernului”. În dosar mai este vorba și de alte femei păcălite să dea bani pentru angajări și chiar informări, individul pretinzând că este ofițer de informații. Pe unele chiar le racola ca informatoare, cerându-le bani să pună alte persoane să dea în locul lor testele sportive sau pe cele psihologice.

Vizualizări: 5,379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: