Anchetă

Rugăciunea zilnică a medicului prins cu șpagă: Doamne, dă-mi sănătate, bani mulți, ferește-mă de procurori!

Patru pacienți au depus denunțuri împotriva medicului gorjean Gheorghe Neață, reținut joi de procurori pentru 24 de ore. Acesta a fost filat câteva săptămâni de procurori și a fost înregistrat în fiecare dimineață în timp ce se ruga cu voce tare la Dumnezeu să îl ferească de procurori. Zeci de mii de lei și sute de euro și lire sterline au fost găsiți în cabinetul medical la perchezițiile de joi dimineața.

“Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, bine lui A..., ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori...”, aceasta este rugăciunea pe care o rostea Gheorghe Neață când rămânea singur în cabinetul medical.

Acesta a fost înregistrat săptămâni la rând, după ce patru pacienți au depus denunțuri în care s-au plâns că le-a fost condiționat actul medical de plata unor sume de bani.

Pe 11 iunie 2021, Neață a fost înregistrat când vorbea singur în birou, după ce un pacient a lăsat un plic și a ieșit pe ușă. “Ce făcu... subțire de tot, 4..., 5...6, aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai... păi da. Șase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da... moșu, doar n-ai vrea moșu... moșu trăiește.... mă așteptară 6. Mă așteptară 6!”, își spunea singur medicul, nefiind hotărât dacă este suficientă suma sau nu.

La percheziție, în cabinetul medical au fost găsite următoarele sume de bani: 52.200 lei, 3.400 euro, 350 lire sterline, adică echivalentul a 71.000 de lei. În declarația de presă, reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a vorbit despre echivalentul a 710.000 de lei, fiind însă o informație eronată.

„Inițial au existat patru denunțuri, patru martori denunțători care au conturat faptul că medicul chirurg respectiv condiționează actul medical, pretinzând și primind sume de bani”, a declarat procurorul Cristina Ciobanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. 

În perioada 6-16 iunie, din administrarea parțială a probatorului, a rezultat că medicul chirurg respectiv a primit sume de bani și diferite bunuri de la nouă persoane. “Până în prezent au fost probate 13 infracțiuni de luare de mită”, a mai explicat sursa citată.

Medicul Gheorghe Neață deține, potrivit declarației de avere, depozite bancare în cuantum de peste 1,4 milioane de lei.

Vizualizări: 7,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: