Anchetă

Mamă a patru copii, condamnată pentru furt de energie electrică

Situație dramatică pentru o familie din comuna Slivilești, județul Gorj. O femeie singură, mamă a patru copii, a recurs la o instalație improvizată de alimentare cu energie electrică, pentru a trece iarna cu bine. A fost însă prinsă și condamnată la un an de închisoare, cu amânarea executării pedepsei.

Sentința pronunțată la finalul lunii iunie 2021 de Judecătoria Motru nu este definitivă.

Controlul făcut de firma de distribuție a energiei electrice a fost în 2014. Imobilul avea reziliat contractul de furnizare a energiei electrice de câțiva ani, fiind deconectat de la rețeaua electrică.

Femeia folosea o instalație clandestină, compusă din doi conductori electrici legați prin improvizație direct în branșament. Alimenta ilegal un bec și un reșou. “Acești conductori aveau un diametru de 2,5 mm, culoare verde și galben, ei alimentând mai mulți receptori din locuință, respectiv un bec pentru iluminat cu puterea unitară de 100 w și un reșou improvizat cu puterea unitară de 1200 w. Energia electrică consumată de cei doi receptori nu era înregistrată și facturată”, se arată în documentul de la instanță.

Femeia a recunoscut că, în cursul anului 2014, fiind singură la domiciliu cu cei patru copii minori, în lipsa lemnelor de foc, a executat și folosit o instalație clandestină cu care s-a legat direct în branșament și a sustras energie electrică. Bine că nu a furat o căruță de "târșuri" că tot aceeași soartă o avea. 

Pe lângă condamnarea de un an, femeia trebuie să achite distribuitorului de energie suma de 1630,29 lei. Pe această cale, justiția mai bifează o victorie în lupta cu marii devalizatori economici. Sunt convins că în curând anihilează și grupările infracționale organizate care se ocupă de ani buni de exproprieri/ despăgubiri în cazul imobilelor afectate de carierele miniere. Spor!

Vizualizări: 4,516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: