Anchetă

Despăgubit cu 150.000 de lei după accident

Un gorjean va fi despăgubit cu 150.000 de lei după ce a suferit mai multe fracturi într-un accident produs în 2019, în apropiere de podul de la Turcinești. Daunele vor fi suportate de firma de asigurare. Autorul accidentului, student, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Accidentul s-a produs în luna mai a anului 2019. Un tânăr de 19 ani conducerea un autoturism marca Suzuki Grand Vitara din direcția Târgu Jiu – pod Turcinești. Acesta circula pe banda a doua, iar din spate venea cu viteză mai mare un alt autoturism, așa că tânărul s-a mutat pe prima bandă, pentru a-l lăsa să depășească.

Nu a văzut însă la timp că pe prima bandă era o mașină parcată. Autoturismul care l-a depășit a încetinit între timp și nu avea cum să revină pe banda a doua, așa că a virat dreapta, pentru a evita impactul frontal cu furgoneta staționată în fața unui magazin.

Din păcate, mașina a lovit un stâlp din lemn al rețelei telefonice, pe care l-a retezat, acesta rămânând suspendat în conductori. Ulterior, autoturismul a lovit un bărbat care era la un metru de stâlp, ținând de ghidon o bicicletă.

Bărbatul a ajuns la spitalul din Târgu Jiu cu multiple fracturi, fiind apoi transferat la Timișoara. A avut nevoie de peste 120 de zile de spitalizare și a rămas cu incapacitate temporară de muncă.

Tânărul șofer a fost condamnat pentru că avea viteză puțin peste limita legală. A primit însă pedepsa minimă. “Instanța ia în considerare faptul că inculpatul a săvârșit infracțiunea în contextul unei șicanări în trafic și al lipsei de experiență în conducerea autovehiculelor, având acest drept de mai puțin de 1 an, iar viteza cu care a rulat nu era mult superioară limitei legale. De asemenea, inculpatul se află la primul conflict cu legea penală, nu este înscris cu sancțiuni nici în cazierul rutier, fiind bine integrat în societate, student la buget la Facultatea de Medicină Veterinară, caracterizat drept o persoană respectuoasă, disciplinată, harnică, conștiincioasă. Atitudinea sa procesuală a fost una sinceră încă de la momentul săvârșirii faptei, regretând și asumându-și întreaga responsabilitate pentru aceasta, cooperând cu organele judiciare, iar informațiile acordate fiind de un real folos expertului judiciar care a întocmit expertiza auto și contribuind astfel la soluționarea justă și cu celeritate a cauzei”, se arată în documentul de la instanță.

Judecătorul a apreciat că pedeapsa poate fi orientată spre minim, respectiv de 1 an închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Pedeapsa este cu suspendarea executării.

Firma de asigurări Euroins Asigurare Reasigurare S.A. trebuie să plătească victimei suma de 15.000 lei, cu titlul de daune materiale, și suma de 150.000 lei, cu titlul de daune morale.

Sentința dată de Judecătoria Târgu Jiu pe 1 iulie 2021 nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 1,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: