Anchetă

Directorii CEO primesc 1.500 de lei pe ziua de vacanță

Procesul unui fost director al Complexului Energetic Oltenia cu compania i-a revoltat pe salariați. Asta după ce au aflat că directorii primesc bani pentru concediu cât nu primește minerul salariu într-un an.

Este vorba de Ovidiu Bălăcescu, fost membru al directoratului, care a cerut în instanță suma de 42.242 lei pentru un număr de 28 de zile de concediu neefectuate.

În primă fază chiar a câștigat, dar ulterior Curtea de Apel Craiova i-a respins cererea. Motivul? Contractul de mandat nu conține prevederi referitoare la compensarea valorică a zilelor de vacanță neefectuate până la încetarea mandatului.

În plus, a arătat CE Oltenia, „nici dispozițiile contractului de mandat, nici Legea nr. 31/1990 a societăților, nici Codul civil nu prevăd compensarea în bani a zilelor de vacanță”.

Salariații CE Oltenia au fost uimiți să afle că membrii Directoratului au dreptul la 55.833 lei pentru un concediu întreg de 37 de zile. Asta înseamnă în jur de 1.500 de lei pe zi. 

Iată câteva dintre comentariile salariaților. “Deci, ei nu au pentru vacanță ce avem noi, vochere de 2.300 de lei. La 37 de zile de concediu are 55.800 de lei, oare de ce? Ne merităm soarta pentru închiderea acestui complex, eu cred că nu poluează, cât se fură cu acte în regul”, a comentat un salariat pe pagina de socializare.

Un altul a scris: “Întreprindere de stat. Ne merităm soarta pentru că stăm în sindicate care nu ne reprezintă deloc, pentru că după 31 ani de la revoluție am rămas tot cu acea mentalitate că tebuie să fim înjosiți și noi să nu zicem sau să facem ceva”.

Și alți salariați au criticat veniturile de lux ale directorilor. “Acești milogi nu au bani pentru vacanță după ce câștigă în timpul mandatului de peste 10 ori salariul unui miner”, a scris cineva. “Să iei 600 de milioane pe concediu, ăsta da concediu. Poți să-l faci Egipt sau altă țară exotică și te mai întorci și cu bani. Unde vrei poți să te duci, în Dubai, în Emirate. Asta da viață la CEO”, a comentat un altul.

“Cu banii ăștia plătea 12 mineri! Asemenea salariu pe o lună? Eu nu-l iau într-un an! Cu tot cu bonificații”, a concluzionat pe pagina de socializare un salariat al Complexului Energetic Oltenia.

Vizualizări: 5,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: