Eveniment

Procurorii, obligați să finalizeze un dosar penal

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești a primit termen trei luni pentru a finaliza cercetările într-un dosar penal de furt.

Asta după ce păgubitul s-a plâns că dosarul este tergiversat, furtul având loc în 2021.

“În motivare, contestatorul a arătat că a formulat plângere împotriva numiților ## și ## pentru săvârșirea infracțiunii de furt, fapta fiind săvârșită în anul 2021. A susținut că de la momentul începerii urmăririi penale și până în prezent a fost administrat un probatoriu amplu, fiind audiate persoana vătămată, persoanele împotriva cărora a formulat plângerea, precum și alte persoane în calitate de martori. Astfel, având în vedere perioada de timp de când s-a dispus începerea urmăririi penale, complexitatea cauzei și probatoriul administrat, a apreciat că urmărirea penală este tergiversată, durata acesteia nefiind justificată de complexitatea cauzei ori determinată de situația de fapt a unor instituții juridice. Totodată a arătat contestatorul că, în calitate de persoană vătămată, nu a impietat în niciun fel urmărirea penală, până la această dată interesându-se în permanență de stadiul cercetărilor la organele de urmărire penală”, se arată în documentul de la Judecătorie.

Judecătoria Târgu Cărbunești i-a dat dreptate și a stabilit, în ședința din 28 martie 2023, că procurorul trebuie să finalizeze ancheta în trei luni.

 

Vizualizări: 2,230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: