Eveniment

Afacerist gorjean, condamnat pentru evaziune

Un om de afaceri gorjean a fost condamnat de Tribunalul Gorj la un an și opt luni de închisoare, pentru evaziune fiscală. Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de încercare de trei ani.

Tribunalul Gorj a stabilit că omul de afaceri trebuie să plătească la ANAF suma de 157.520 lei.

“În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în calitate administrator împuternicit al unei societăți din Bumbești-Pițic, în anul 2016, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii toate veniturile realizate din activităţile comerciale desfăşurate, cauzând bugetului consolidat al statului un prejudiciu efectiv în sumă de 149.019,5 lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată și impozit pe profit, la care se adaugă accesorii fiscale în sumă de 7.418 lei. Raportat la operațiunile comerciale pe care inculpatul nu le-a înregistrat în evidenţele financiar-contabile, în anul 2016, s-a reținut că infracțiunea săvârșită de inculpat este compusă din 7 acte materiale, care constau în omisiunea repetată a inculpatului de a înregistra și declara veniturile obținute”, se arată în documentul de la instanță.

Instanța a explicat de ce pedeapsa nu este cu executare: “In concret, se reţine că inculpatul a avut o atitudine sinceră, recunoscând infracțiunea pentru care este cercetat, că nu este cunoscut cu antecedente penale, este bine integrat în societate, căsătorit, pensionar, aşa încât se apreciază că aplicarea unei pedepse într-un cuantum orientat spre minim, este suficientă şi proporțională cu gravitatea infracțiunii deduse judecății”.

Sentința Tribunalului Gorj din 28 martie 2023 nu este definitivă.

Vizualizări: 1,531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: