Ultima oră

Angajații SGA Gorj intervin pe râul Gilort 

Administrația Bazinală de Apă Jiu- prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a intervenit ieri, 2 septembrie, pe râul Gilort, amonte de MHC 4 Novaci, unde s-au produs eroziuni de mal care au favorizat ieșirea apei din albie. 

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au intervenit imediat pe râul Gilort cu utilaje și saci umpluți cu nisip. Formația Diguri Regularizări Gilort a acționat cu 1 buldoexcavator, 1 excavator și 1 Wolă pentru remedierea situației.

Într-o primă fază angajații A.B.A Jiu au executat un dig de pământ cu lungimea de 15 ml, poziționat transversal, consolidat cu 50 de saci umpluți cu nisip, pentru dirijarea apei spre cursul inițial.

Acțiunea de prevenire a continuat, pentru consolidarea digului de pământ intervenindu-se cu încă 150 saci cu nisip. Totodată, s-au pus în operă 140 tone piatră de carieră pentru consolidarea digului de pământ.

Pentru cea de-a doua interventie s-au folosit utilaje ale SGA Gorj - 1 buldozer, 1 wolă,1 tracker, de la primăria Novaci - 1 excavator și de la S.C.Dacorex S.A. - 3 trackere.

În continuare, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj monitorizează evoluția fenomenelor hidrometeorologice pentru gestionarea efectelor acestora în timp real.

În zonă a fost cod roșu de precipitații.

Vizualizări: 1,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: