Actualitate

Parc fotovoltaic, amenajat în zona Ciocârlău

Primăria Târgu Jiu vrea să obțină finanțare, din Fondul pentru Tranziție Justă, pentru realizarea unui parc fotovoltaic în zona Ciocârlău și amenajarea unui parc industrial în zona CET.

Primarul Marcel Romanescu a precizat că sunt două obiective importante pentru care dorește să obțină finanțare din Fondul pentru Tranziție Justă, primul fiind parcul fotovoltaic ar urma să fie realizat pe o suprafață de 7 hectare, în zona Ciocârlău, acesta urmând să fie folosit pentru asigurarea iluminatului public municipal.

Pe de altă parte municipalitatea va încerca să profite de posibilitatea accesării fondurilor europene și pentru parcul industrial pe care îl realizează în zona CET. 

Primarul Marcel Romanescu a explicat și faptul că, în comparație cu alte programe, FTJ se adresează și mediului de afaceri din județul Gorj iar primăria va sprijini investitorii locali pentru a beneficia de astfel de fonduri. „Sunt două obiective prioritare și, mai mult decât atât, încercăm să acordăm tot sprijinul necesar pentru ca toate societățile comerciale și întreprinzătorii din Municipiul Târgu Jiu să poată beneficia de acele fonduri. 

Dacă vom fi puși în situația de a sprijini societățile comerciale de pe raza Municipiului Târgu Jiu o vom face cu mare interes”, a precizat edilul referitor la proiectele pe care primăria le are în vedere pe viitor.

Vizualizări: 845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: