Actualitate

Primele nemulțumiri după introducerea trotinetelor Bolt: ”Sunt sicrie pe roți”

Numai ce a fost introdus serviciul de închiriere a trotinetelor electrice la nivelul municipiului Târgu Jiu și au apărut deja primele nemulțumiri. Șoferii spun că utilizatorii nu respectă regulile, urcându-se pe acestea mai mult de o persoană, fără să poarte vestele reflectorizante, punându-și în acest fel viața în pericol. 

”În atenția tuturor utilizatorilor de trotinete electrice, nu vă mai urcați câte 2-3-4 pe ele! Vă puneți viața în pericol că să economisiți 60 de bani pe minut, dar nu vă gândiți la riscurile la care vă expuneți. De foarte puțin timp, firma Bolt a pus la dispoziție în raza municipiului Targu Jiu trotinete electrice ce pot fi activate cu un singur click, iar noaptea sunt practic sicrie pe roți, în tot orașul am văzut câte 2-3 măscărici pe o trotinetă, obosită săraca, care se chinuia cu puterea aia de 5kw să care niște mascote care îți pot distruge viața într-o secundă ție, ca și șofer, dacă nu ești atent (și cum să-i vezi dacă nici vestele obligatorii nu le poarta?)”, a spus un șofer.

Bolt, cel mai mare operator de trotinete electrice din Europa, a lansat serviciile de închiriere a trotinetelor electrice în Târgu Jiu. 

 

 

Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar prețul curselor este de 0,60 lei pe minut. Cei care nu au deja instalată aplicația Bolt pentru serviciile de transport la cerere, o pot descărca de pe Google Play, Apple Store sau HUAWEI AppGallery. După configurarea contului, vor vedea o pictogramă – trotinetă – în aplicație (stânga jos), iar atingerea acesteia îi va duce în interfața de închiriere. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR.

Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze „Modul începător” atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă cu atenție setul de recomandări și măsuri de siguranță afișat în aplicație. 

Municipalitatea din Târgu Jiu a aprobat un regulament care prevede clar obligațiile utilizatorilor, ale companiei care le pune la dispoziție, ce sancțiuni riscă în caz de nerespectare a regulilor și cine le aplică. ”Se interzice transportul pasagerilor pe trotinete electrice”, se arată în document. 

Circulația trotinetelor se face în conformitate cu legislația privind circulația pe drumurile publice, pe pistele de biciclete sau, în lipsa acestora, așa cum este cazul și la Târgu Jiu, pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/oră. 

Trotinetele pot fi amplasate de utilizatori sau de operatori pe trotuar sau pe alei pietonale, fără a perturba circulația pietonală, se arată în regulament. Nu vor putea fi amplasate pe carosabil, în zona stațiilor de autobuz, în zona trecerilor de pietoni, pe spațiile verzi și în alte câteva zone. 

Nu pot fi închiriate de copiii sub 14 ani, iar cei care au până în 16 ani trebuie să poarte cască de protecție.

Vizualizări: 8,538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: