Actualitate

Activele termocentralei Chișcani, evaluate de CE Oltenia 

CE Oltenia vrea să facă o evaluare a activelor termocentralei Chișcani, pe care intenționează de multă vreme să o scoată la vânzare. Compania energetică caută în această perioadă un evaluator care să stabilească un preț de piață al acestor active.

103.500 lei este suma pe care compania energetică este dispusă să o plătească pentru aceste servicii. ”Achiziţia este necesară în vederea evaluării activelor SE Chișcani”, se arată în anunțul de achiziție.           

Grupurile energetice ale termocentralei Chișcani sunt retrase din exploatare de multă vreme, compania plătind bani grei anual pentru conservarea acestora și pentru salariile zecilor de angajați de acolo. 

CE Oltenia a preluat termocentrala brăileană în 2013, în contul unei datorii de 28,7 milioane lei a Electrocentrale Grup. La acea vreme, activele termocentralei au fost evaluate la aproape 37 milioane lei. 

Reamintim că, la Chiscani, un grup energetic a fost retehnologizat toral în ceea ce privește punerea în funcțiune pe gaz, iar la cel de-al doilea grup mai necesită câteva investiții până la finalizare. De ce pe parcursul celor aproape 10 ani nu au fost puse în funcțiune...lesne de înțeles. Fără producție, subevaluăm, vindem și ulterior importăm. Trist!

Vizualizări: 2,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: