Actualitate

CE Oltenia măsoară noxele pentru acordarea de condiții deosebite

La nivelul CE Oltenia vor fi efectuate, începând cu 1 iulie, determinări de noxe profesionale la locurile de muncă încadrate în condiții deosebite. Aceste analize vor fi efectuate la unitățile miniere, termocentralele Rovinari și Turceni, UPRUM Rovinari și ELCFU Motru, cu stațiile CFU din mai multe localități. 

Vor fi efectuate testări și analize de suspensii și pulberi, de zgomot, vibrații, noxe chimice, de câmp electric și magnetic, de microclimat și umiditate, în funcție de unitatea vizată. 

”În vederea reînnoirii avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite este necesar în fiecare an obținerea buletinelor de determinări noxe profesionale, eliberate de laboratoare de toxicologie abilitate de Ministerul Sănătății, care să ateste depășirea valorilor limită de expunere profesională la locurile de muncă încadrate în condiții deosebite”, se arată în anunțul de achiziție. 

51.000 lei este suma pe care compania energetică a alocat-o pentru serviciile de testare și analiză a noxelor profesionale. Specialiștii în domeniu pot depune oferte până în data de 24 iunie.

Determinările vor trebui efectuate până cel târziu 15 august. 

Reaminim că, de anul trecut, locurile de muncă din carierele miniere și termocentrale sunt asimilate celor cu condiții speciale, care asigură o reducere a vârstei de pensionare de șase luni pentru fiecare an lucrat. La condiții deosebite, reducerea este mai mică.

  

Vizualizări: 1,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: