Politică

Primar: Numai accesând fonduri se pot dezvolta localitățile

Bugetul prea mic nu le permite investiții mărețe, dar asta nu-i împiedică să pună pe hârtie, dar și în practică, proiecte importante pentru comunitățile pe care le conduc. Este cazul multor primari din județul Gorj care, în ultima perioadă, s-au axat tot mai mult pe accesarea de fonduri naționale sau europene.

Primarul comunei Telești recunoaște că inclusiv pentru a asigura cotele parte la proiectele accesate se fac eforturi financiare uriașe. 

„În momentul de față avem în desfășurare reabilitarea și modernizarea unui drum cu o lungime de 10 kilometri și realizarea a trei poduri. Noi sperăm ca acest să fie gata până în luna septembrie. De asemenea, am început reabilitarea primăriei, iar săptămâna viitoare se va da startul lucrărilor de reabilitare a dispensarului din localitate. Reabilitarea sediului primăriei și reabilitarea dispensarului se vor face pe fonduri accesate prin PNRR, iar proiectul de asfaltare este accesat prin Programul nghel Saligny. Ca valoare, proiectul prin Anghel Saligny este de 16,5 milioane, cel cu reabilitarea primăriei are o valoare de 22 de miliarde vechi, iar pentru reabilitarea dispensarului se vor cheltui 11 miliarde de lei vechi. Este destul de greu să asigurăm, din bugetul propriu, cotele parte, dar cu sprijinul Consiliului Județean avem încredere că vom duce la bun sfârșit toate proiectele. Până la urmă, dezvoltarea unei localități nu o poți face pe cont propriu, numai accesând fonduri se pot dezvolta localitățile”,a declarat Romulus Bîldea, primarul comunei Telești.

 

Vizualizări: 488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: