Politică

Acuzații - Lămpi stradale la preț supraevaluat. Primăria e bună de plată!

Situație complicată la Primăria Motru care s-a trezit că trebuie să achite 62 de lămpi stradale cu vârf și îndesat. Acestea ar fi fost cumpărate în anul 2019, în mandatul fostului primar, și nu au fost achitate. Au costat peste 100 de mii de lei. Acum firma care le-a livrat cere de patru ori mai mult pentru că s-au adăugat și penalități.

Neregulile ar fi și mai multe. Primarul spune că nu există niciun document în primărie care să certifice că aceste lămpi au fost aduse în primărie. Nu sunt procese verbale, ci doar un contract semnat de fostul primar, liberalul Gigel Jianu.

Acum firma cere banii în instanță. Și nu puțini. De patru ori mai mult decât a costat achiziția lămpilor în 2019. Actualul primar a explicat la Radio Infinit cât de încurcată e povestea și cum riscă primăria să achite aproape o jumătate de milion de lei pentru niște lămpi care nu ar costa mai mult de 500 de lei bucata, dar care au fost cumpărate de trei ori mai scumpe.

“E un dosar penal pentru achiziția a celor 62 de lămpi stradale pentru care Primăria Motru e târâtă într-un proces de firma care se pare că le-a adus la primărie. Dar nu există documente, procese verbale sau nu au fost înregistrate din 2019. A ajuns o factură în 2021 la primărie pentru aceste 62 de lămpi. Se solicită 110 mii de lei. Colegii din cadrul primăriei mi-au comunicat în scris că nu exista în plan această achiziție, nu era bugetată și nu exista contractul între firmă și primărie. Acel contract are doar semnătura fostului primar. Pe lângă cele 110 mii de lei valoarea lămpilor, se solicită și penalități care se ridică la peste 450 de mii de lei. Majorările sunt de 0,5%. Valoarea unei lămpi e peste 1500 de lei. Din verificările colegilor, prețul unei astfel de lămpi se ridică între 300 și 500 de lei”, declară primarul din Motru, Cosmin Morega.

Se pare că lămpile stradale au devenit un fel de măr al discordiei în municipiul Motru. Fostul primar Gigel Jianu acuzat că a achiziționat 62 de lămpi, dar care lipsesc, odată cu documentele justificative, iar actualul primar Cosmin Morega, acuzat că are două lămpi pe mejdină, care se aprind odată cu iluminatul public. Necesită o dezbatere televizată cu cei doi pentru a elucida această problemă. 

Vizualizări: 2,900

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: