pamFLEȚI

Birocrația și reaua-voință blochează independența energetică a României

România încă mai are condițiile necesare să revină la independența energetică, pentru că nu a demolat încă grupurile energetice pe cărbune din Hunedoara, Gorj și Dolj.

Dacă nici războiul din Ucraina nu îi trezește pe guvernanți, nu știu cine o mai poate face. 

România nu este în riscul de a rămâne fără gaz, spune premierul Nicolae Ciucă, adăugând că țara noastră are ca ”prim obiectiv deschiderea interconectorului dintre Grecia şi Bulgaria, astfel că din toamnă vom putea folosi gaz lichefiat american”.

Nu știu dacă înlocuidea dependenței de gaz rusesc cu dependența de gaz lichefiat american este cea mai bună soluție, câtă vreme avem soluții aici, la noi.

Extinderea carierelor pe cărbune este blocată din punct de vedere birocratic, pentru că durează câțiva ani de la primul până la ultimul aviz, iar în timpul ăsta carierele au fost distruse din punct de vedere tehnologic. Dar, încă se mai poate repara, cu sprjin necondiționat de la guvern.

Grupurile energetice și excavatoarele miniere au nevoie de reparații, implicit de bani. Dacă vreți independență energetică, guvernanților, băgați mâna în buget. Redeschideți Mintia, retehnolgizați grupurile din Oltenia.

Investiția hidroenergetică de pe Jiu este făcută și ea 90%. Poate fi terminată în vara asta dacă opriți paiațele alea de la organizațiile de mediu și dați undă verde finalizării lucrărilor. O puteți face pe situație de siguranță națională. Trebuie doar să vreți. Bani sunt, că Hidroelectrica a avut profit record, aici chiar ține doar de voință.

Vizualizări: 2,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: