Actualitate

Angajat rănit la Termocentrala Rovinari

Un accident de muncă a avut loc în urmă cu cinci zile la Termocentrala Rovinari.

„În data de 05.03.2023, la Societatea Complexul Energetic Oltenia, la Sucursala Electrocentrale Rovinari, în jurul orelor 10:45, în timp ce se efectua rondul (verificările curente în timpul schimbului), un operator la instalațiile de cazane din centrala electrică, în vârstă de 54 ani, a observat că un șurub de la mecanismul de acționare a tijei de scuturare este slăbit, a încercat să îl strângă cu mâna dreaptă, aceasta fiindu-i prinsă în mecanism în zona dintre degetul mare și arătător, provocându-i un traumatism de membru superior drept”, au comunicat inspectorii de muncă.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Evenimentul a fost comunicat Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj și este cercetat de către o comisie nominalizată de către angajator și avizat de către ITM.

Un alt accident de muncă a avut loc ieri la Cariera Tismana. Un electrician  în vârstă de 30 de ani a ajuns la spital cu arsuri grave pe faţă, braţe şi piept, fiind transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.

 

Vizualizări: 5,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: