Politică

Primar: Am făcut tot ce a trebuit și ce a fost nevoie

Primarii gorjeni încep în forță anul 2024! Este un an important și viitorul lor în fruntea administrației locale depinde proiectele pe care le-au finalizat sau vor reuși să le finalizeze în lunile care urmează. În an electoral, în comuna Turburea, de exemplu, se va face recepția unor proiecte și se vor demara altele care vor schimba în bine viața comunității locale. 

 

De-a lungul anilor, în localitatea Turburea s-au modernizat școlile, s-a înființat un afterschool s-au asfaltat drumuri și s-a introdus canalizare. „Am făcut tot ce a trebuit și ce a fost nevoie”, afirmă primarul Ion Bîrcă. Acesta are planurile deja făcute și pe 2024, bani să fie.

„La începutul anului va trebui să facem recepția sălii de sport. Este un proiect extrem de important pentru localitate și a fost realizat cu bani de la Compania Națională de Investiții. Valoarea totală s-a ridicat la peste două milioane de euro. Sala are 100 de locuri și este dotată după ultimele standarde. Acolo vor putea face sport toți cei aproximativ 500 de elevi ai localității. De asemenea, în prima lună a anului sperăm noi să finalizăm un alt proiect important pentru cetățenii comunei Turburea. Este vorba despre iluminatul public. Practic, vechile lămpi au fost înlocuite cu unele noi, pe leduri. Cred că mai avem de montat aproximativ 150 de lămpi și o să putem spune că am bifat și acest proiect. Pentru noi, ca administrație locală, asta va duce și la o economie la bugetul local. Cheltuielile cu iluminatul public vor fi reduse la jumătate”, a declarat primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă.

Tot în comuna Turburea vor fi reabilitați 8 kilometri de drumuri, printr-un proiect pe „Anghel Saligny“, în valoare de 7,5 milioane de lei și va fi extinsă rețeaua de canalizare.

Vizualizări: 997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: