Politică

2023 a fost anul marilor surprize pe scena politică din Gorj

Anul ce stă să se încheie a fost anul marilor surprize pe scena politică din județul Gorj. Cap de afiș e cum a pierdut PNL singurul primar din Oltenia doar pentru că partidul s-a transformat într-un SRL în mâna unui vânător cu gloanțe oarbe pe țeavă.

Marcel Romanescu, alături de întreaga echipă de la Târgu Jiu, e cel mai mare câștig al PSD și singura variantă prin care social-democrații reușesc să aibă din nou în palmares cea mai importantă primărie din Târgu Jiu.

Un alt mare minus pentru partidul liberalilor este și primarul din Novaci. Și Dumitru Leuștean a anunțat public că va trece la PSD. Liberalii își ling rănile la final de 2023. Partidul s-a destabilizat serios după ce a venit la cârma bărcii senatorul Ion Iordache. N-a reușit decât să dezbine oamenii și să-i determine să-și caute susținerea la altă masă chiar dacă vorbim de primari cu ștate vechi care vor avea cale liberă spre un nou mandat în 2024, pe lista PSD, de această dată.

Edilii de la Arcani, Turcinești, Țânțăreni, Dănciulești,Dragotești îngroașă și ei lista celor care au anunțat că vor părăsi partid.

Despre PNL, ce să ne-amintim la final de an? A, da! Sceneta care a ajuns virală, cu patru primari umiliți și puși să bată la ușa senatorului și să se declare “bucuroși” și “nerăbdători” să facă parte din echipa “domnului președinte”. Puțin mai aveau până îi pupau mâna senatorului. Zâmbind la cameră. După ce s-au făcut de râs și au fost certați de oameni pe stradă, primarii mai că nu și-au cerut scuze că s-au lăsat filmați într-o asemenea postură.

Ce așteptări avem de la anul 2024? Nimic nou sub soare. Campanii distructive, arătat cu degetul, manipulare grosolană, diversiuni fără număr...toate acestea servite de o clasă politică degradată, unui electorat cu raționamentul știrbit, prea obosit să mai fie selectiv și să facă diferența dintre minciună și adevăr! 

Vizualizări: 1,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: