Eveniment

Prea multe necunoscute în spatele scandalului de comasare a Ansamblului "Maria Tănase"

23 de dansatori ai Ansamblului Folcloric Profesionist "Maria Tănase" din Craiova au aflat că își vor pierde slujbele la începutul anului viitor, după comasarea mai multor instituții de cultură. A se înțelege că aceștia sunt victime colaterale apărute în urma ultimelor modificări ce vizează activitatea ansamblului. 

Radu Adrian, unul dintre dansatori, spune că și el, și soția lui, vor rămâne fără locuri de muncă. Au acasă doi copii. În situația lor mai sunt alte cinci cupluri din ansamblu. "Ne-am cunoscut pe ringul de dans, ne-am făcut familii", a povestit acesta.

Consilierii locali din Craiova vor lua luni o decizie cu privire la comasarea unor instituții, ansamblul folcloric urmând să fie comasat cu alte instituții de cultură. 

Niculina Stoican, directoarea ansamblului, a demisionat vineri.

Există, totuși, voci care acuză slabul management din cadrul ansamblului, ba chiar faptul că ar exista suspiciuni de fraudare a banului public, sumele gestionate anual fiind exorbitante. Pe lângă reacțiile pro și contra venite din zona culturii, jurnalistul Leonard Filip a avut o postare pe Facebook unde a expus un tablou destul de interesant. Redăm textul în integralitate:

"FIȚI cu OCHII pe CIFRE! La fel ca atunci când scoți bani din bancomat. La fel ca atunci când calculezi toate cheltuielile în cele mai mici detalii când îți iei salariul. Sau pensia! La fel ca atunci când iei un credit de la bancă. Cifrele nu te mint niciodată!
Propaganda și interesele altora, DA! 

Mai ales a celor care vor să profite și ei un pic de agitația creată în spațiul public în aceste zile.

Reorganizarea celor două instituții din Craiova este similară cu procedura prin care orice om trimite două mașini învechite și poluante la Programul RABLA pentru a putea face loc altora NOI.  

Fiți atenți la cifre și la propriul buzunar! Astea nu te mint niciodată!
Ansamblul are un buget de 5.576.922 lei, din care aproximativ 2.500.000 lei înseamnă cheltuielile cu dansatorii. Încasările au însemnat doar -ATENȚIE!- 223.000 de lei. 
Costurile pentru corul Filarmonicii implică 4.500.000 lei. Încasările anuale se ridică tot la aproximativ 223.000 lei. 

Concluzia financiară: aproximativ 45.000 de de euro încasări anuale la circa 1.000.000 de euro cheltuieli anuale per fiecare instituție în parte. Oare cui îi convine să aducă bani de acasă pentru a stimula contraperformanța și combinațiile subalternilor aflați în funcții mai mici de conducere ?!... Angajații eficienți vor fi păstrați în continuare. Ei nu fac gălăgie. Ei cunosc ADEVĂRUL.

Tradițiile și identitatea nu sunt puse în pericol așa cum propaganda deșănțată a acestor zile încearcă să asocieze aceste măsuri de reorganizare cu dispariția folclorului românesc. Nimic mai FALS! Poveștile astea le mai cred doar cei naivi care nu se uită încă la cifre și -mai ales- cei care au diverse interese parazitare afectate.

Sub paravanul cinstei și corectitudinii pândesc cu dibăcie viclenia și ipocrizia afectate de închiderea robinetului cu bani publici de la municipalitate. 

Arătați-le cifrele tuturor pentru a nu mai putea fi mințiți și păcăliți!

Reorganizarea celor două instituții înseamnă PERFORMANȚĂ și EFICIENȚĂ în cel mai scurt timp posibil. Iar efectele acestei proceduri din prezent va aduce REZULTATE începând chiar de la anul.
Fiți cu ochii pe cifre! ADEVĂRUL nu face zgomot! Propaganda, DA!"

Vizualizări: 2,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: