Anchetă

La Motru, cel mai scump ou de Paște din România – 3.600 de lei, bucata! 120.000 de lei a ”spart” primarul Costel pe iepurași, figurine și ghirlande

Municipiul Motru a ajuns un fel de Caracal din bancuri, sub domnia lui Cosmin Costel Morega, ”apostolul dreptății” sau întâiul cameraman al urbei. Cu ultimele două ”realizări” ale sale, Morega se poate plasa direct pe podiumul absurdului și prostiei. 

Primarul s-a fălit cu niște hidoșenii care sperie copiii, amplasate în parcul din centrul orașului, a făcut un live pe Facebook, dar a uitat să spună că a cheltuit 120.000 de lei din banii motrenilor pe așa zisul iluminat festiv de Paște.

A doua ”mare realizare” este o pistă de biciclete inutilă și nefuncțională, în zona Râpa, care începe niciunde și duce nicăieri. 

Încă de pe 1 aprilie, primarul municipiului Motru, Costel Cosmin Morega, a făcut o filmare cu ”iluminatul festiv de Paște” și a postat imaginile pe o rețea de socializare. ”Așteptăm iepurașul”, a scris Morega. Motrenii au taxat ”aroganța”, în condițiile în care furnizorul de agent termic tocmai oprise căldura în oraș. ”Avem luminițe și ne spălăm cu apă rece”, a scris o motreancă, înainte ca primarul să restricționeze comentariile.

120.000 de lei a plătit Primăria Motru unei firme de la Cluj pentru decorurile luminoase.

Prețurile sunt fabuloase și reflectă ușurința cu care Morega aruncă cu banii publici ai motrenilor: o lumânare mare cu roșu, pe structura de aluminiu - 8.700 de lei; două lumânări mici cu roșu, pe structura de aluminiu - 8.300 de lei; cadou 3D gigant de 2,8ml cu băncuță - 22.080 de lei; trei cadouri 3D de 80cm - 11.400 de lei; trei iepurași cu ou pe structură de aluminiu - 2.445 de lei; trei iepurași în găoace - 2.240 de lei; trei iepurași în ou - 1.755 de lei; panou de 2x3ml cu ”Sărbători fericite” - 8.500 de lei; panou foto cu ou și iepuraș - 6.500 de lei; un iepuraș mic alb - 9.500 de lei; patru ouă mari - 14.400 de lei; patru ghirlande cu stea roșie - 6.640 de lei; nouă figurine la stâlp cu ”îngeraș” - 14.940 de lei și două cadouri luminoase - 3.320 de lei.

Un alt exemplu de cum un primar rupt de realitate irosește banii pe o așa zisă pistă pentru biciclete pe câmp, la marginea orașului, spre satul Râpa. ”Un mare șantier”, așa numește primarul Morega improvizația inutilă și nefuncțională, care începe niciunde și duce nicăieri. 

Concitadinii primarului îi reproșează că nu au canalizare și nici străzi asfaltate în localitățile componente, iar banii sunt aruncați pe câmp.

Curtea de Conturi va stabili dacă aceste cheltuieli au fost făcute cu respectarea principiului de eficiență sau nu. Anul trecut, inspectorii de conturi au constatat că la Primăria Motru, condusă de Morega n-au fost respectate prevederile legale privind inițierea și lansarea procedurilor de achiziție publică, adică, pe înțelesul tuturor, contractele de achiziție publică s-au împărțit după cum a vrut ”apostolul dreptății”.

Vizualizări: 3,980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: